תשחצים ותשבצים

צמח ממשפחת הקטניות תשחץ או תשבץ - פתרונות + הרחבה

צמח ממשפחת הקטניות תשחץ

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

במאמר זה יינתנו פתרונות לצמח ממשפחת הקטניות תשחץ או תשבץ נרחיב ונעמיק בנושא.

  • צמח ממשפחת הקטניות 2 אותיות: מש
  • צמח ממשפחת הקטניות 3 אותיות: פול, ניל
  • צמח ממשפחת הקטניות 4 אותיות: בקיה, חמצה, טופח, קידה, רותם, שיטה, בוטן, דבשה, חרוב, סויה, שברק, תלתן
  • צמח ממשפחת הקטניות 5 אותיות: אפונה, לוביה, עדשים, רוביא, אספסת, חומוס, לוטוס, צאלון, שלטית
  • צמח ממשפחת הקטניות 6 אותיות: כרשינה, שעועית, כרבולת, תורמוס
  • צמח ממשפחת הקטניות 7 אותיות: בוהיניה, אחירותם, גרגרנית
  • צמח ממשפחת הקטניות 8 אותיות ומעלה: תמרהינדי
  • צמח ממשפחת הקטניות שתי מילים ומעלה: חרוב מצוי, עדשה תרבותית, שיטה סלילנית, אגוז שלמה, סלק בהמות, רותם המדבר

מהן קטניות

קטניות הן מחלקה של צמחים המייצרים את זרעיהם בתרמילים. קטניות כוללות שעועית, עדשים, אפונה, בוטנים, פולי סויה ושעועית אכילה אחרת.

קטניות מגיעות בצורות וגדלים שונים, אך לכולם אותם חלקים בסיסיים: שורשים, עלים, גבעולים ופרחים. קטניות יכולות לגדול באקלים ובסוגי קרקע רבים ושונים.

קטניות מוכרות לאדם עוד מאז ימי קדם. ניתן לאכול קטניות גולמיות או מבושלות וניתן להשתמש בהן כמרכיב מזון או כמזון לבעלי חיים.

קטניות מהוות אלטרנטיבה מצוינת לבשר ויכולות לספק את אותה כמות חלבון, ברזל וחומרים מזינים חשובים אחרים כמו בשר.

הרשימה הבאה כוללת כמה מהקטניות הטובות ביותר לצמחונים:

  • שקדים
  • שעועית שחורה
  • עדשים
  • גרגירי חומוס

קטניות הן מקור מצוין לחלבון לצמחונים. הם גם מספקים הרבה סיבים וחומרים מזינים אחרים שהגוף שלנו צריך. הן לא רק טובות לנו אלא הן גם עוזרות לסביבה על ידי הפחתת פליטות התחממות כדור הארץ, שיפור פוריות הקרקע והגדלת תפוקת היבול.

קטניות הן מקור נהדר לחלבון והן עשירות גם בסיבים, ברזל ומגנזיום. ניתן לאכול אותם חיים או מבושלים.

עדשים: עדשים הן סוג של קטניות שקל לבשל וניתן לאכול אותן עם אורז לארוחה צמחונית.

שעועית: שעועית היא סוג נוסף של קטניות שקל לבשל ויש לה זנים רבים כמו שעועית שחורה, שעועית אדומה וכו׳.

פולי סויה: בסויה יש יותר חלבון מכל קטניה אחרת והיא גם דלה בשומן. יש לה שימושים רבים מטופו לחלב סויה ועד לרוטב סויה אך רצוי במידה מתונה.

אפונה: אפונה היא הירק בין הנפוצים ביותר בעולם, אפונה יכולה להיות מבושלת עם פירה עם תפוחי אדמה בצורה שונה ועוד.

דגנים

דגנים מהווים מרכיב מרכזי בתזונה האנושית ומגודלים ברחבי העולם. ניתן לאכול אותם שלמים, לטחון לקמח, או לבשל אותם כדייסה.

הדגנים הנפוצים ביותר הם חיטה, שעורה, אורז, תירס, שיבולת שועל, שיפון ועוד.

הם אחד המאכלים החשובים ביותר בתזונה שלנו. דגנים הם מקור חשוב לפחמימות, חלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים רבים אחרים.

הם חלק חשוב מהתזונה האנושית במשך אלפי שנים. כיום, דגנים הם אחד מהמוצרים החקלאיים החשובים בעולם.

דגנים הם פריט פופולרי לארוחת בוקר. זה קל להכנה וניתן לאכול אותו עם חלב, יוגורט או פירות ועוד.

ניתן לאכול דגנים בכל שעה ביום.

קטנייה בריאה ומומלצת

קטנייה בריאה מאוד היא עדשים, בעדשים יש חלבון מרוב כל קטנייה אחרת והן עשירות בסיבים ומינרלים אך צריכים לדעת לבשל אותה מכיוון שקטנייה זו עלולה לגרום לבעיות עיכול אם היא לא מבושלת כמו שצריך.

קטנייה נוספת מומלצת ביותר היא החומוס כי הוא עשיר בחלבון וסיבים.

הקטנייה שצריך להיזהר עם הכמות בצריכתה היא פולי סויה קטנייה זו בריאה מאוד אך חשוב לצרוך אותה בכמות מתונה מכיוון שהם מכילים פיטואסטרוגנים שעלולים להפריע לתפקוד ההורמונים.

הקטניות הפחות מומלצות הן בוטנים, שמן סויה.

  • לבוטנים יש רמות גבוהות של שומן ולא מומלץ לאכול אותם בכמויות גדולות כי הם יכולים להוביל לעלייה במשקל.

בשמן סויה יש רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה 6 שעלולות להזיק לבריאות שלך אם נצרך בכמויות גדולות.

אנו מקווים שנהנתם מקריאה של מאמר זה העוסק בצמח ממשפחת הקטניות תשחץ או תשבץ מקווים שעניתם על כל הפתרונות ושלמדתם דברים חדשים, למאמרים נוספים בנושא ובנושאים דומים מוזמנים לבקר באתרנו.

תפריט נגישות אתר

חדש באתר היידפארק

בעקבות המצב הכלכלי שאזרחי ישראל נתקלו בשל המלחמה,
הוקמה פלטפורמה חדשנית - עם מעל 80% הצלחה!

- פיננסי נט -

בכדי לעזור כמה שניתן למצב הכלכלי של כל אזרח ואזרחית במדינה.

רוצים לבדוק ללא עלות אם מגיעים לכם כספים?
לחצו הכפתור הירוק למטה

בהצלחה, מצוות אתר היידפארק💝