במאמר זה נעסוק בנושא פחד תשחץ או תשבץ, נספק לכם את הפתרונות ונרחיב על נושא הפחד וחרדות, ניתן לכם דוגמאות איך להימנע מחרדות ומה לעשות כשהן מופיעות.
- פחד 2 אותיות : חת
- פחד 3 אותיות : חיל, חשש, בעת, ירא
- פחד 4 אותיות : פוביה, פניקה, חרדה, בהלה, אימה
- פחד 5 אותיות : פאניקה
- פחד 6 אותיות : לא נמצאו עדיין פתרונות לפחד תשחץ או תשבץ
- פחד 7 אותיות : לא נמצאו עדיין פתרונות לפחד תשחץ או תשבץ
- פחד 8 אותיות : לא נמצאו עדיין פתרונות לפחד תשחץ או תשבץ
- פחד 2 מילים ויותר : חיל ורעדה
לאחר שעברנו על הפתרונות, כעת נרחיב על הנושא הפחד שנבין קודם כל מה זה ומה זה נובע.
מה זה פחד וחרדה ואיך זה משפיע עלינו
תחושת הפחד והחרדה היא משהו שכולנו חווים בשלב מסוים בחיינו, זוהי תגובה נורמלית לאיום הנתפס.
פחד וחרדה יכולים להיות פיזיים ורגשיים כאחד התסמינים הגופניים כוללים: הזעה, קצב לב מוגבר, תחושת בחילה או סחרחורת, בחילות, כאבים או לחץ בחזה, קשיי נשימה.
קשה יותר להצביע על תסמינים רגשיים אך כוללים: תחושת פאניקה או פחד, אובדן שליטה על מחשבות או רגשות, דאגה מוגברת לגבי העתיד.
ישנם גורמים רבים שתורמים לפחד וחרדה כולל:
- גנטיקה (היסטוריה משפחתית)
- סוג אישיות (אנשים רגישים מאוד)
- כימיה במוח (רמות של נוירוטרנסמיטורים מסוימים)
- טראומה (תאונות/אובדנים)
- חוויות חיים מהעבר כגון הזנחה הורית/ סגנון התקשרות לרעה/מזניח)
מה גורם לנו לכל הבלגאן במוח?
איך המוח שלנו מתמודד עם פחד
במוח יש מספר אזורים אשר כל אחד אחראי על חלק אחר בחיינו, אחד מהם הוא האמיגדלה.
האמיגדלה היא אזור במוח הממלא תפקיד חשוב בפחד וחרדה, היא אחראית לתגובת הלחימה או ברח (או באנגלית fight or flight) שלנו לפחד.
היא מפעילה את מערכת העצבים הסימפתטית, מה שמגביר את קצב הלב, לחץ הדם וקצב הנשימה כדי להכין אותך לקרב או בריחה, בנוסף היא מכבה את כל האיברים הלא חיוניים לסיטואציית בריחה או לחימה, לכן כאשר חווים חרדה או פחד, הראייה מצטמצמת, איברי הרבייה מכובים, הפה מתייבש, מערכת העיכול מאטה את הקצב ועוד.
כאשר אנו חווים פחד או חרדה, האמיגדלה שולחת אותות להיפותלמוס אשר לאחר מכן גורם לשחרור הורמוני אדרנלין וקורטיזול. אדרנלין מגביר את קצב הלב ואת לחץ הדם בעוד שהקורטיזול מדכא את התגובות החיסוניות על מנת לעזור לנו להתמקד בהתמודדות עם האיום שעל הפרק.
במאה ה-21 מוחות של אנשים הפכו את השימוש במנגנון לחימה או בריחה לחיי היומיום, כמו פחד לאבד את הפרנסה, מקום עבודתך ועוד בעיות שקורות לכולנו.
לאחר שהבנו את הפחד ממה הוא נובע ואיך הוא משפיע עלינו, כעת נרחיב קצת על איך להתמודד עם החרדות והפחד.
איך להתמודד עם פוביה וחרדות
חשוב להבין את ההבדל בין פחד וחרדה, פחד הוא תגובה מיידית לגירוי מסוים, כמו כלב שנובח עליך או צליל של שעון מעורר שעולה בבוקר.
חרדה לעומת זאת, היא ארוכת טווח יותר, ללא טריגר ספציפי, זה יכול להיות קשה לאנשים לדעת מתי הם חשים חרדה או פחד מכיוון שרגשות אלה יכולים להתבטא באופן שונה עבור אנשים שונים.
ישנן דרכים רבות שבהן תוכל להתמודד עם תחושות הפחד והחרדה בין אם הן מפריעות לכם בחייכם ובין אם לא:
- הצעד הראשון הוא לקחת נשימות עמוקות של כ4 שניות שאיפה ו4 שניות נשיפה. נשימות ארוכות מכניסות את הגוף שלנו באופן אוטומטי למצב רגיעה, ואם תתרגלו את זה במשך כמה ימים או חודשים אתם תשימו לב אפילו שאתם יכולים לשלוט ברגשות שלכם ולהירגע מתי שתרצו.
- לאחר מכן עליכם להיות מודעים לרגשות שלכם ולהכיר במקור לתחושות אלו כדי שתוכלו לפתח תוכנית פעולה, תודו שאתם מפחדים, "אני מרגיש מפוחד" ותקבל את מה שאתם חווים: "אני מרגיש עצבני על זה”, הבינו שפחד הוא רגש נורמלי: " "פחד הוא רגש אנושי נורמלי".
- תנסו להילחם עם המחשבות האלו, כלומר לאחר שהבנתם מה גורם לכם לחרדה תנסו להתעמת עם המחשבה הזו ותגרמו לכם להבין שזה לא סוף העולם והכל בסדר. “גם אם אני אכשל במבחן הגורלי הזה, אני אוכל להתמודד עם זה”
מיינדפולנס - לא סתם מדיטציה
אחת הדרכים להתמודד עם חרדה ופחד היא באמצעות מיינדפולנס – תרגול בודהיסטי עתיק שהוכח כמסייע לאנשים עם דיכאון וחרדה, מיינדפולנס עוזר לנו להתמקד ברגע הנוכחי ולחיות בהווה ללא שיפוט או פחד.
אנו מקווים שנהנתם מקריאה של מאמר זה העוסק בנושא פחד תשחץ או תשבץ, מקווים שניתנו לכם כל הפתרונות ושלמדתם דברים חדשים בנושא, למאמרים נוספים בנושא ובנושאים אחרים מוזמנים לבקר באתרנו.
**מאמר זה הינו להנגשת המידע בלבד בנושא פחד וחרדות, אין זה ייעוץ רפואי או המלצה לייעוץ רפואי, במידה ויש לכם צורך בטיפול בחרדות דיכאון או פחדים יש לפנות לגורמים הרלוונטיים, כגון ער"ן או פסיכולוג.