בעשורים האחרונים, ניכר שינוי משמעותי בהרגלי הבישול של רבים בישראל. הגורם המרכזי לכך הוא ככל הנראה החשיפה הנרחבת של הציבור לתכני בישול מקצועיים במגוון רב של פלטפורמות.
בראש ובראשונה, התפתחות תעשיית תוכניות הבישול והריאליטי בטלוויזיה וברשתות הייתה מהפכנית. שפים מובילים הדגימו טכניקות מתקדמות, חשפו מתכונים יצירתיים וייעצו לצופים כיצד להפוך למבשלים מוכשרים יותר. זמינות רחבה של מאגרי מתכונים באינטרנט, בספרים ובאפליקציות, נגישה לכלל הציבור, תרמה רבות להעשרת מגוון האפשרויות בפני מבשלים חובבים.
בנוסף, סרטוני הדרכה מפורטים ברשת, ששיפרו את הטכניקות והיכולות המעשיות של רבים בבישול והאפייה. החשיפה לכלים מתקדמים ואביזרים חדשניים, הפכה לחלק בלתי נפרד מהתפתחות תחום הבישול הביתי.
כתוצאה מכך, זירת כלי הבישול והאביזרים השתנתה באופן דרמטי. מגוון עצום של כלים וגאדג'טים חדשניים, העומדים בסטנדרטים גבוהים של איכות וביצועים, מאפשרים לכל בית להפוך למטבח מקצועי וממוכן למחצה. אלה יכולים לייעל תהליכים, לחסוך זמן ומאמץ ולסייע למבשל הביתי ולהגיע להישגים מרשימים יותר.
האם אתם מחפשים דרכים להעשיר ולהרחיב את האפשרויות בבישול בביתכם? האם אתם שוקלים לרכוש כלי בישול או אביזרים חדשניים, כמתנה לאוהבי המטבח? במאמר שלפניכם, נציע מגוון רעיונות לאביזרים מהדור החדש, המתאימים לכל מטבח בית.
סכין מנצחת
סכין שף נחשבת לפריט חובה וידוע שכדי לעמוד בהצלחה במלאכת החיתוך, היא אביזר חיוני למשימה. סכין שף מומלצת יכולה לעשות את ההבדל באופן משמעותי.
סכיני שף איכותיים פונקציונליים ועמידים, המותאמים לצרכים שונים ביד אדם, יהיו בעלי להב מפלדת אל חלד איכותית המשלבת חומרים מתקדמים כמו פלדלת ניטרום לשיפור חדות וחוזק, עובי להב שמאפשר תמרון נוח, ידיות ארגונומיות ואנטי בקטריאליות, ועמידות לשינויי טמפרטורות קיצוניים, המאפשרים לבצע חיתוך יעיל ובטוח של מגוון רחב של חומרי גלם במטבח למשך שנים רבות.
לקצוץ בחדווה
קציצת הסלט היא אחת המטלות השכיחות בפעילות המטבח בין אם רוצים להכין מנה ראשונה או תוספת לארוחה או סלט שעומד בפני עצמו. כדי להימנע מתאונות קיצוץ ולשפר גם את יכולת הקיצוץ, יש היום קוצצי סלט מתוחכמים, בדגמים שונים לבחירה, שיעילים מאוד עם מספר להבים לסוגי חיתוך שונים והפעלה במהירות גבוהה.
לדוגמא: קוצץ ידני עם חוט פועל במהירות, קומפקטי ונוח לאחסון – אשר ניתן להציב אותו בשיש ולקצוץ בנוחות וכן קוצצים חשמליים מהירים.
מה הטמפרטורה היום?
אפילו בשלנים מנוסים לא תמיד יכולים לנחש בדיוק את הטמפרטורה הנכונה, כמו בעת טמפור שוקולד ולרוע המזל, שגיאה בטמפרטורה המדויקת עלולה לפגוע בתוצאה הסופית. לכן, מדי חום מקצועיים, קלי הפעלה, עם טווח טמפרטורה רחב מ-40 ל-300 מעלות, המאפשרים לקבל דיוק ללא פשרות יכולים להוות עבורם את השי המושלם לעבודת טמפרטורה במטבח.
לאדות בהצלחה
כדי לשמור על רכיבים תזונתיים ולהקל על משימת הבישול, ניתן להצטייד בכלי אידוי יעילים כמו למשל, סלסלת האידוי (סטימר) לירקות. כלי זה מאפשר לבשל את הירקות בצורה בריאה ושומר על ערכים תזונתיים, תוך שהוא עמיד בפני חום ומתאים לשימוש בסוגים שונים של כלי בישול.
על מנת לנצל את היתרונות של סלסלת האידוי, חשוב למלא את המחבת במים עד לחלקה התחתון ולוודא שהמים נשמרים במהלך השימוש.
נוסף על סלסלת האידוי, ניתן למצוא גם כלי אידוי מנירוסטה העשויים להיות אופציה מומלצת עבור אלו המקפידים על בריאות ושמירה על ערכים תזונתיים במאכלים. כלים אלה מאפשרים לבשל במהירות תוך שמירה על איכות המזון.
אי אפשר בלעדיהם
תודו שאי אפשר בלעדיהם - סירי הבישול, בגרסאות של ימינו מצטיינים באיכות חומרי הגלם ובעיצוב מתקדם, לרבות עמידות בטמפרטורות קיצוניות וגימור מלוטש המתאים במיוחד למטבחים תעשייתיים ומודרניים; המכסים שקופים והידיות מעוצבות בקפידה, כך שהסיר תורם לעיצוב המטבח בין אם מוצג על השיש, המדפים או האי.
יצרני המותגים המובילים משקיעים רבות בתכנון צורת הסיר ובעיצובו האטרקטיבי שלהם. בכל מקרה, בבחירת סיר יש להתחשב בפרטים כגון סוג החומר, יכולת ההולכה, ציפוי נון-סטיק, אחיזה נוחה וכן מבנה הסיר עצמו וכדאי שיהיו מספר דגמים וגדלים לשימוש רב תכליתי לפי הצרכים השונים שעולים במהלך היום יום בעבודה במטבח.